Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Geschreven door:

Jens

Hoe vervang ik een LED lamp?

17 maart 2017

Bent u toe aan het vervangen van uw oude lampen naar nieuwe LED verlichting. Dan gaat u tussen de 60 en 80% besparen op de huidige stroomkosten. Bij deze grote besparing wordt er vanuit gegaan de u de lampen voldoende gebruikt, zodat er ook daadwerkelijk bespaart kan worden.

Een lamp vervangen klinkt vaak heel simpel, in de meeste gevallen is dat ook zo. Maar soms heeft u meer keuze dan op het eerste gezicht lijkt. Maar ook kan het aanschaffen van een simpel lampje moeilijker zijn dan voorheen gedacht, want wat voor fitting had ik ook alweer?

In dit bericht een aantal punten om het gemakkelijk te maken om tot deze keuze over te gaan. Als u halogeen spots gebruikt in woon of werkruimtes dan mogen we ervan uit gaan dat deze halogeen lampen dagelijks gebruikt worden en minimaal 5 a 6 uur per dag branden. Is dit het geval dan raden wij u aan gelijk over te stappen op LED. Om de goed LED lamp te kunnen kiezen moet u weten welk type lamp u heeft, zodat deze door  de juiste Led lamp vervangen gaat worden. Op de website van www.letsleds.nl staat onder het kopje INFORMATIE de keuze mogelijkheid van FITTINGEN. Hier zie u de meest gangbare fitting vormen. Na het weten welke fitting vorm de oude lamp is, kunt op zoek gaan naar de LED vervanger. Hierbij moet u letten op de wattage van de oude lamp met als rekenfactor dit getal delen door 8 om zo bij de wattage van de nieuwe LED lamp uit te komen. Daarbij adviseren wij altijd indien mogelijk om dimbare lampen te kiezen met iets meer wattage dan de berekening aangeeft, zodat u altijd voldoende licht heeft met een dimmogelijkheid om sfeer te creëren.

Wat voor fitting heeft mijn oude lamp?

Er zijn verschillende soorten fittingen en voor elke fitting is LED vervanger. Alle fittingen hebben een bepaald aantal eigenschappen wat ze uniek maakt en bij bepaalde fittingen worden een bepaald type LED lamp gemaakt. E27 en E14 fittingen horen vaak bij lampen voor in een schemerlamp voor de sfeer, daarbij wordt dan ook een gloeilamp vorm voor gebruikt. Maar een GU10 of MR16 fitting duidt vaak op een spotvorm voor in een plafondspot of plafondlamp. Hieronder wordt een overzicht gegeven van de meest voorkomende fitting in en rondom uw huis.

Nu u weet wat voor soort fitting uw oude lamp heeft kunt u gaan kijken naar de verschillende LED vervangers. Rechts bovenin kunt u altijd zoeken op een bepaalde zoekterm, maar ook kunt u bij LED lampen of LED lampen dimbaar aan de linkerzijde filteren op een bepaalde fitting. Beide manieren zullen u een overzicht geven van de mogelijke LED lampen met die bepaalde fitting.

Kleur LED verlichting

Nadat u weet wat voor soort fitting uw oude lamp heeft moet u een keuze gaan maken voor de kleur licht die u wilt dat de nieuwe LED lamp geeft. In en rondom het huis is in de meeste gevallen warm wit of extra warm wit licht gewenst. Maar bijvoorbeeld in een schuur, bedrijfspand of kantoor krijgt helder licht de voorkeur om goed te kunnen werken. Hiervoor zijn LED TL lampen of LED panelen een goede oplossing, veel en helder licht kenmerken deze lampen.

Lumen lichtopbrengst

LED lampen hebben heel veel lumen lichtopbrengst als er gekeken worden naar het wattage. Daarbij zullen de meeste LED lampen plusminus 75 tot 120 Lumen per watt hebben. Bij de meeste LED lampen kan als vuistregel genomen worden, 1Watt LED staat gelijk aan 10Watt traditionele verlichting. Dus 4Watt LED vervangt een 40Watt halogeen of gloeilamp.

Zijn alle oude lampen te vervangen

Bijna alle oude lampen in en rondom uw huis zijn te vervangen. Dus zowel binnenshuis in de woonkamer, keuken, hal of eventueel buitenshuis zijn te vervangen. De meeste verlichting is heel simpel te vervangen. Namelijk de oude lamp eruit halen en de nieuwe LED lamp in het armatuur of het voetje te plaatsen. Makkelijker kan het niet!

Is het interessant om een oude lamp te vervangen?

In bijna alle gevallen is het interessant om in of rondom uw huis lampen te vervangen voor LED lampen. De meeste lampen verdient u al binnen één a twee jaar terug op uw energierekening. De besparing op de energiekosten zullen de komende jaren alleen maar doorgaan, een extra voordeel voor de portemonnee. Ook nadat de lampen terug verdient zijn zult u nog lang kunnen genieten van de LED lampen. De lange levensduur zorgt hiervoor. De lampen die het snelst terug verdient worden zijn inbouwspots op de begane grond en dimbare LED lampen op de begane gro

Waar wil je meer over weten?

Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

Woonkamer inrichting: dat doe je zo!

De woonkamer. Wellicht de belangrijkste ruimte in ieder huis. Dit is de plek waar je rust, bezoek ontvangt, tv kijkt, tijd met je gezin doorbrengt en zo veel meer. In dit artikel geven wij je stijltips voor een prachtige woonkamer inrichting. Wij nemen je graag mee in de wereld van interieurstyling voor woonkamers.

LEES HET BLOG »
De waardering van www.letsleds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11473 reviews.
Klantenservice Letsleds

Heb je een vraag?

Bel ons gerust op.

Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Of mail ons