Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Geschreven door:

Jens

Welke LED spotjes werken voor jouw badkamer nis?

7 februari 2023
Licht is belangrijk, ook voor de badkamer. Zelfs de kleinste delen wil je namelijk goed kunnen belichten, zoals jouw eigen badkamer nis naast de douche. Hier komen verschillende zaken bij kijken, dus met behulp van deze blog leggen we je graag uit welke LED spotjes het beste werken voor jouw badkamer nis!

Nu we weer fris van start gaan met een nieuw jaar, is het tijd om weer aan de slag te gaan binnenshuis! De kerstversiering kan weer in de dozen, de stofzuiger kan weer door de woning worden gehaald en het is weer tijd om de verschillende kamers een flinke opfrisser te geven. Ook de badkamer komt natuurlijk aan de buurt, dus wellicht is het tijd om deze goed op te pakken, in de vorm van een verbouwing van jouw complete badkamer, inclusief de badkamer nis!

Hierbij komen verschillende zaken kijken, maar heb je meteen de mogelijkheid om een nieuwe lik verf te plaatsen. Denk hierbij aan nieuwe tegels, meubels of zelfs een compleet badkamer nisje. Ook benieuwd hoe dit werkt? In de volgende blog leggen we je het graag uit!

Een badkamer nis: Een gemakkelijk en mooi element voor de badkamer

Het bouwen of verbouwen van een badkamer is een erg gevarieerde klus. Zo moet je rekening houden met zowel elektra als leidingen en afvoer mogelijkheden, is de kans groot dat je aan de gang gaat met tegels en moet je natuurlijk ook het nodige meubilair plaatsen, welke ook nog eens voor de badkamer geschikt moet zijn. Al met al veel elementen om hoog te houden.

En dan is de uiteindelijke vormgeving van de badkamer nog niet eens besproken, want alles komt hier samen. De kans is namelijk groot dat je aanpassingen moet verrichten om alles te plaatsen. Zo ook een badkamer nis. Dit zijn kleine schappen die in een muur zijn verwerkt en ontzettend handig zijn voor bij de douche of het bad. Hier kun je dan gemakkelijk zaken als zeep, shampoo of badschuim kwijt, zodat je deze altijd bij de hand hebt en tegelijkertijd niet inlevert op ruimte.

Deze zijn tevens in tal van vormen en maten verkrijgbaar, met leuke bonussen als ingebouwde verlichting. Zo kun je altijd genieten van het perfecte nisje voor jouw badkamer!

230 Volt of 12 Volt voor jouw verbouwde badkamer?

Waar moet je rekening mee houden als het aankomt met verlichting voor jouw badkamer?

Als je aan de slag gaat met het plaatsen van nieuwe verlichting, is het belangrijk om te weten welke randzaken hierbij van toepassing zijn. De juiste lamp kan namelijk jaren plezier geven, terwijl een spot die niet in de badkamer werkt alleen maar voor kopzorgen zorgt.

Aangezien werkende verlichting altijd handig is, ook bij jouw badkamer nis, is het belangrijk om goed te kijken naar de eigenschappen van een spotje. Dit bepaald namelijk de levensduur van jouw spotje wanneer deze in een vochtige omgeving wordt geplaatst. Hierbij is de zogeheten Ingress Protection (afgekort IP waarde) cruciaal, want deze beschermt de spot tegen zaken als water of vocht.

Verlichting voor jouw badkamer nis

De IP waarde van jouw spot is cruciaal voor verlichting in jouw badkamer nis

Zoals eerder vermeld, is de IP waarde van een product cruciaal als het aankomt op verlichting voor de badkamer. Een spot moet namelijk bestand zijn tegen zaken als vocht en water, en alleen de juiste spots kunnen dit hebben. Dit is natuurlijk belangrijk voor de levensduur van jouw verlichting, maar ook voor jouw eigen veiligheid en gezondheid.

Voor de IP waarde is het voornamelijk belangrijk om te kijken naar het tweede cijfer van deze eigenschap, want waar de eerste gericht is op stof, is het tweede gedeelte gericht op water en vocht. Dit zijn de grootste tegenstanders van jouw spot, dus het is belangrijk om dit goed in de gaten te houden. Daarom is het ook altijd aan te raden om specifiek naar inbouwspots voor de badkamer te kijken.

En als het aankomt op een product binnen jouw badkamer nis, is een product met IP67 à IP68 een must! Een nisje direct onder jouw douchekop krijgt namelijk de volle laag als het aankomt op vocht en water, dus je wilt deze optimaal kunnen beschermen. Daarom zijn zaken als de Alpha IP68 minispots een echte aanrader!

Een nisje met een diverse lichtervaring als kers op de taart

Natuurlijk blijft een complete lichtervaring niet beperkt tot alleen warm wit licht met een simpele dimmer, want soms wil je gewoonweg gebruik maken leukere opties. Zo kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van onze Alpha IP68 minispots in combinatie met een van onze slimme dimmers. Deze dimmers werken in samenwerking met een App, waardoor je altijd toegang hebt tot jouw verlichting. Zo kun je gemakkelijk dimmen of schakelen op afstand of kun je het licht volledig automatiseren.

Daarnaast kun je ook kiezen voor iets compleet anders in jouw badkamer nis. Neem bijvoorbeeld de LED Neon Flex strips of de andere LED strips met een IP68 keurmerk. Deze elementen kunnen bijdragen aan een prachtig resultaat binnen de badkamer, evenals de badkamer nis. Het licht van de strip wordt namelijk alleen maar sterker als je deze monteert bij jouw tegels, het plafond of een van de diverse badkamermeubels, zoals het bad of de spiegel. Hierdoor creëer je een prachtig effect met behulp van indirecte verlichting. Dit betekent dat je de strip niet ziet, maar wel kunt genieten van het licht.

Waar wil je meer over weten?

Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

De waardering van www.letsleds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11617 reviews.
Klantenservice Letsleds

Heb je een vraag?

Bel ons gerust op.

Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Of mail ons