Ma-vr 08:00 tot 17:00
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Geschreven door:

Jens

Slimme Verlichting: Hoe maak je jouw verlichting smart?

27 mei 2020
Woonkamer LED verlichting

Je hoort en ziet het tegenwoordig steeds vaker. De toekomst van apparaten zit vaak in WIFI. Denk aan smartphones, slimme meters, en nog veel meer. Wat echter vaak over het hoofd gezien wordt is slimme verlichting. In dit artikel leggen we uit hoe je jouw huis voorziet van smart verlichting en wat er allemaal bij komt kijken.

Slimme verlichting

Wat wordt er bedoeld met slimme verlichting?

Met slimme verlichting bedoelt men verlichting wat op WIFI werkt. Dit houdt in dat de lampen of spots via WIFI aan te sturen zijn, maar denk ook aan wifi dimmers of muurschakelaars. Deze werken vaak in combinatie met een WIFI afstandsbediening of met een app. Wanneer je lampen of aansturing dus via een smartphone, afstandsbediening of spraakbesturing bedienbaar zijn kun je dit ‘slim’ noemen. 

Wat zijn de voordelen van slimme verlichting in je huis?

Eigenlijk heeft slimme verlichting voor je huis meerdere voordelen. Zoals hierboven genoemd zit je niet meer gebonden aan een vaste schakelaar. Je kunt het via jouw smartphone bedienen. Zo kun je bijvoorbeeld vanaf de tuin de lampen op zolder aanzetten. Lig je in bed en wil je in de avond wat te drinken pakken? Geen probleem. Met 1 knop op je telefoon kun je alle lampen aanzetten. Je kunt uiteraard ook afstandbediening(en) koppelen. Deze kun je aan de muur bevestigen zodat je ook een standaardschakelaar hebt.

Verder kun je door middel van een app ook verschillende dingen instellen. Denk hierbij aan tijdschema’s waarop de lampen branden. Heel handig als je op vakantie gaat bijvoorbeeld. Je kunt ook de dimbaarheid instellen via jouw smartphone, kleuren van het licht, speciale zones en nog veel meer. Je kunt een wifi systeem voor je LED verlichting ook koppelen aan Google Home of Amazon Alexa. Op die manier werkt alles samen in je huis én kun je gebruik maken van spraakbesturing.

Overstappen op slimme verlichting

Overstappen op slimme verlichting kan op twee manieren. Je kunt kiezen voor slimme lampen of voor slimme aansturing (dimmers, muurschakelaars, etc.). Beide opties hebben hun voor- en nadelen. Wanneer je ervoor kiest om de lampen slim te maken heb je het voordeel dat je gebruik kunt maken van verschillende lichtkleuren. Doorgaans worden slimme kleuren van zowel warm wit als koud wit voorzien en soms zelfs van RGBW. Hiermee heb je dus alle kleuren van de regenboog!

Wanneer je ervoor kiest om je aansturing smart te maken dan heb je het voordeel dat je geen nieuwe lampen of spots hoeft te kopen. Je kunt je bestaande spots simpelweg smart maken door de dimmer te vervangen door een slimme dimmer. Hiermee maak je dus eigenlijk een bestaand systeem slim. Verder heb je het voordeel dat je er elke gewenste spot of lamp op kunt aansluiten. Je bent dus niet gebonden aan afmetingen van slimme lampen.

Hoe werkt een slimme aansturing?

Je kunt in elk huis een smart systeem installeren zodat je jouw verlichting voortaan via wifi kunt besturen. We hebben hieronder een lijst gemaakt met alles wat je nodig hebt om dit te realiseren:

  1. Slimme draadloze dimmer
  2. De app: ‘Smartlife’, voor zowel Android als iPhone
  • Optioneel: Een afstandsbediening zodat je het ook via een fysiek punt kan bedienen, handig voor als je bezoek hebt die de lampen willen bedienen!

De dimmer stuurt als het ware 1 groep spots aan. Wil je dus alle spots in je woonkamer bedienen op 1 groep? Dan heb je daar 1 dimmer voor nodig. Wil je in de tuin 2 groepen met verlichting apart kunnen bedienen? Dan heb je daar 2 aparte dimmers voor nodig. Via de app stel je vervolgens per dimmer de gewenste voorkeuren in. Je kunt in de app ook de afstandsbediening(en) koppelen aan de verschillende groepen. Hiermee bepaal je dus precies wat elke knop en lamp doet. En dat allemaal vanaf je telefoon!

De Novo Smart Life collectie

Wij hebben een collectie samengesteld genaamd Novo Smart Life. Dit is een collectie van producten wat ervoor zorgt dat al het verlichting in jouw huis smart wordt. Dit werkt dus op alle verlichting ongeacht of het bij ons gekocht is. Zo maak je van een normale lamp een slimme lamp. De Novo collectie focust zich zowel op een slimme aansturing als op slimme lampen.

De Mi-Light collectie

De Mi-Light collectie is een merk wat zich vooral richt op de gewilde gekleurde slimme lampen. Hierbij kun je genieten van de voordelen van slimme systemen tegen een scherpe prijs. Wil je dus genieten van alle slimme functies van smart verlichting, maar niet de kosten? Dan is de Mi-Light collectie hét merk voor jou. Mi-Light maakt gebruik van zowel besturing via een app als via een fysieke afstandsbediening.

We geven je graag advies over welke producten je het beste kunt pakken. Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt.

Waar wil je meer over weten?

Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

Letsleds Led verlichting home banner

Wat is het verschil tussen een geïntegreerde LED lamp en een losse lichtbron?

De aanbod binnen de LED markt is enorm. Zo zijn er lampen van verschillende vormen en maten, elk met eigen lichtbronnen, technieken en leuke bonussen. De grootste splitsing die je hierbij gaat tegenkomen is de keuze voor geïntegreerde LED verlichting of een losse lamp, zoals een GU10 lamp.

Echter heeft elke vorm zijn eigen vorm en nadelen, dus wij willen je met behulp van deze blog graag uitleggen welke voor- en nadelen deze varianten hebben.

LEES HET BLOG »
De waardering van www.letsleds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11374 reviews.
Klantenservice Letsleds

We helpen graag

Heb je een vraag over dit product? Neem gerust contact op. We helpen je graag verder zodat jij zeker bent van een goede aankoop. 

Of mail ons