Winkelwagen

Ma-vr 08:00 tot 17:00
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Geschreven door:

Jens

Subsidie LED verlichting – Energie Investeringsaftrek (EIA)

22 juli 2016
magazijn verlichting
Investeert u als ondernemer in energiebesparende middelen? Dan kunt u gebruik maken van de volgende regeling! Energie Investeringsaftrek (EIA) regeling van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Hierdoor krijgt u meer voordelen van uw investering:
  1. Uw energiekosten en daarbij uw vaste kosten gaan omlaag.
  2. U betaald minder vennootschaps- of inkomstenbelasting.
 

Wat houdt Energie Investeringsaftrek in?

De Energie Investeringsaftrek is een fiscale regeling voor ondernemers. Dit houdt in dat investering in energiezuinige bedrijfsmiddelen en de toepassing van deze duurzame energie gesubsidieerd wordt. Door deze regeling wil de Nederlandse staat het Nederlandse bedrijfsleven aansporen tot energiebesparende investeringen en om deze duurzame investering toe te passen!

Hoe gaat de Energie InvesteringsAftrek in zijn werk

Als u als ondernemer investeert in duurzame energie of energiezuinige bedrijfsmiddelen, dan kunt u met de EIA regeling 58% van de investeringskosten aftrekken op uw fiscale winst. Deze aftrek is bovenop uw gebruikelijke afschrijving. U dient de EIA aanvraag binnen drie maanden na het geven van de opdracht aan te vragen. Gemiddeld is het directe financiële voordeel voor een BV, afhankelijk van het belastingpercentage, 14% van de goedgekeurde investeringskosten.

Is de EIA ook interessant voor u als (kleine) ondernemer?

De EIA is voor beschikbaar voor elke ondernemer in Nederland. U kunt in aanmerking komen voor de EIA als u investeert in bepaalde wettelijk vastgestelde energieprestatie-eisen. Tevens kunt u de EIA toepassen op aanschaf-, montage- én voortbrengingskosten van bedrijfsmiddelen die aan de energieprestatie eisen voldoen. En als laatste eis heeft de EIA dat u in totaal ten minste voor €2500,- aan energiebesparende middelen moet investeren als ondernemer. Meer informatie en aanvragen van de EIA? Klik hier voor de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)
Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

De waardering van www.letsleds.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 9491 reviews.